Degeaba “ai lectia” daca nu ai si elevii 3

Clasa I: grupa cea mai numeroasa, cu peste 20 de copii, unde nici unul nu voia sa renunte de-a lungul anului, caci intelegea instinctiv ca la ora de teatru e rost de joaca :)   Motiv pentru care aveam mereu curs de la 13.00 la 14.00 cu cei mai agitati omuleti din univers :)

Cu doua saptamini inainte de serbare, i-am  provocat la o discutie ca intre adulti. Subiectul nostru era cum viseaza ei ora de teatru. M-am pus serios pe ascultat si am auzit ca cei mai multi o viseaza fara tipetele copiilor, altul mi-a zis ca e multumit asa cum este si cu tot ceea ce invata; o fetita mi-a spus ca ar vrea sa fie in locul meu  – “adica sa fie sefa”, a completat repede un coleg al ei :) – ca sa stie mai mult, a raspuns ea:). Altum mi-a zis ca vine la teatru ca sa-i faca pe colegii lui sa rida.

Pina la urma, am selectat un grup de cinci copii, cei mai sensibili la tipete si mai dornici sa colaboreze intre ei. Pe ceilalti i-am anuntat ca se vor alatura grupului mai tirziu, cind vor fi mai maturi.

REZULTAT: La serbarea de 8 martie, nu s-a facut teatru. Dar la prima ora cu cei cinci am inceput deja sa le predau marionete. La inceput se trinteau pe jos, dupa modelul stabilit anterior de clasa. Pe urma, au devenit atenti si interesati. Cred ca in trei intilniri vom face deja prima poveste.


17 Responses to “Degeaba “ai lectia” daca nu ai si elevii 3”

Leave a Reply