Jul 19 2011

Eveniment la Casa cu Teatru

Astazi ne vom aduna in curte parintii si copii lor. Vom pregati scena, locurile si limonadele pentru spectatori. Vom culege zarzare pentru copiii actori.

Se intilnesc pentru prima data intr-o confruntare a glumelor grupa baietilor cu cea a fetelor.

Apoi, cel mai sirguincios copil de la grupa celor mici va tine un recital de umor tuturor si…surpriza, drept premiu, incepind de astazi va intra in grupa baietilor mari!

Cu insailarea de glume anuntata, avem baza pentru un spectacol de umor englezesc pe care il vom prezenta in gradinita mama a acestui proiect.

Urmeaza un concurs de improvizatie de intimplari cu trei cuvinte. Parintii dau cuvintele si acorda punctele. (Povesti individuale).

Amestecam baietii cu fetele in echipe. Concurs de de improvizatie actoriceasca pe echipe. Premiul il acorda Conf.Dr.Univ. Aurelian Balaita! :)

Pentru cresterea nivelului de incredere si de bucurie in ceea ce facem, doamna Mona Vilceanu de la Radio Iasi ne va inregistra astazi pentru o emisiune!

Pace, liniste si voie buna!
Dr. actor Vasilica Balaita


Jul 14 2011

Povestile fetelor

cuvintele pentru Francesca:
gargarita, zarzara, a ride

Povestea Francescai:
O gargarita a vazut o zarzara. A incercat sa o guste, voia sa stie ce gust avea. dar nu s-a gindit ca ar fi putut sa rida. Si a ris din cauza ca zarzara ii placea foarte mult si o fidila la stomac. (Gargarita si zarzara)

Cuvintele pentru Cezara: pantaloni, comedie, a bea

Povestea Cezarei:
Abia in comedie omul si-a pus pantalonii. Toti rideau pentru ca s-a prezentat pe scena fara tricou. (Barbatul grabit)


Cuvintele pentru Sofia:
Oua prajite, ghiozdan, a inota

Povestea Sofiei:
Azi dimineata mama lui Filip i-a pus in ghiozdan oua prajite. Filip si-a desfacut pachetelul in pauza mare si a vazut piinea cum inota in galbenus! (Piinea inotatoare)

Concluzie:
In urma acelorasi exercitii de imaginatie si dezvolare a vorbirii pe care le-au facut atit fetele cit si baietii, se se poate vedea cu ochiul liber ca fetele au nevoie sa se distreze in timp ce lucreaza, in timp ce baietii se distreaza lucrind!
Despre observatia aceasta vorbeste si atmosfera din grup in timpul lucrului. La sfirsitul celei de- a doua ore fetele erau obosite de atita gindit, coplesite de atitea cereri…baietii, in schimb, mai aveau nevoie si de o portie de joaca. De urmarit daca a fost un accident sau o constanta.
Pe data viitoare!


Jul 14 2011

gind


De unul singur nu ai putere. In afara de faptul ca puterea e ceva ce nu se poate detine, vorbind totusi – din cauza firii pacatoase – in termenii de proprietate, puterea ii apartine de fiecare data vietii.


Jul 14 2011

Povestile luptatorilor Gabriel si Stefan

Sa creeze intimplari din trei cuvinte a devenit jocul lor preferat.

Cuvintele pentru Gabriel:
berbec
sticla de suc
a plinge

Povestea lui Gabriel:
Un om calarea un berbec si alovit o cafenea. cafeneaua s-a darimat si omul a furat o sticla de suc. In urma lui, vinzatotul plingea de-i sareau capacele!

Cuvintele pentru Teo:
floare
apa minerala
a se distra

Povestea lui Teodor:
A fost o data ca niciodata, o apa minerala. Mai tirziu am pus apa minerala intr-o vaza. Dupa 2-3 ore am ales o floare pe care am pus-o in vaza cu apa minerala. Mai tirziu au venit niste prieteni si ne-am distrat.

Cred ca la Teo vom lucra mai mult la capitolul imaginatie. A se exersa in imaginatie ii determina descatusarea sensibilitatii. Pina la urma o sa ne iasa. M-a suprins insa astazi la capitolul COLABORARE.

SUNT PRIMII MEI COPII CARE AU TRECUT PROBA ABILITATII DE A LUCRA IN ECHIPA. Au 8 ani. O sa ma uit de la citi ani se depaseste nivelul egocentric pentru a stabili daca este intr-adevar o performanta sau nu.
Le-am dat 3 cuvinte cu cerinta de a inventa intimplarea IMPREUNA. au reusit. A doua cerinta a fost de a juca intimplarea inventata. Au fost absolut deliciosi. fascinanti, stralucitori, caci avind deja intimplarea, nu s-au mai batut de la roluri,cum fac toti copiii pina la virsta lor!

Cuvintele pentru echipa Gabi, Teo:
frunza
ciocolata
a dansa

Povestea:
Au fost o data doi pirati. Erau pe mare. In timp ce unul conducea, celalalt se uita in zare. Deodata a strigat:
-Capitaneee!
-Ce e?
-La orizont e pamint!
Au aruncat ancora, au urcat pe insula si, cum mergeau, unul a dat cu capul intr-un copac. Din copac a cazut o frunza pe care scria:”Mergeti inainte!”
- Ca sa vezi, un munte de ciocolata! a zis capitanul. Au mincat si s-au distrat pina i-a luat durerea de burta si…s-au intors la corabie.

Concluzia lectiei:
La spectacolul de evaluare vom relua probe de genul acesteia, caci, supusi necunoscutului, le creste adrenalina , dar si capacitatea de a colabora!
Pe data viitoare


Jul 11 2011

Idee la cafea

Proiect cursuri pentru formatori pe care le predau succesiv participantii. Aprofundarea relatiei predare-invatare.


Jul 8 2011

Cu ce operam la teatru? Despre energia emotionala

Energia emoțională

Ființa umană poate fi comparată cu un cristal viu format din cristale lichide și solide animate de vibrații.
Gândurile și emoțiile negative sau distorsionate emit vibrații de frecvență joasă în structura noastră cristalină.
Prin tehnicile prezentate în această carte se ridică ritmul vibratoriu și se reîncarcă capacitățile noastre potențiale de energie.
Aceasta are ca efect îndepărtarea formelor de gând cristalizate fixate și eliminarea lor din corpul fizic. Si/ sau corpurile subtile.
Dacă noi adoptăm atitudinea unor simpli observatori ai acestei eliberări, fără a ne implica în programul desfășurat, sistemul nostru fizic va fi definitiv eliberat.
Cauzele interne primare ale dezechilibrului energetic sunt reprezen tate de emoții. Sunt șapte emoții care, conform medicinii tradiționale, lasă corpul pradă bolilor și degenerării.

Fiecare emoție este asociată cu un set pereche de organe vitale și cu emoțiile elementare care o controlează.

Energiile emoționale sunt dificil de controlat, iar atunci când le este permis să circule neperturbate, ele tulbură mintea, afectează imunitatea, subminează vitalitatea, epuizează esența și energia.
Energia emoțională ăși are sediul în inimă și nu ascultă de rațiune.
Ea poate fi controlată de forța deplină a voinței.
Energiile emoționale se manifestă pe corpul fizic prin senzații.

O dată ce sunt eliminate focarele disonante, întreaga structură cristalină a corpului poate intra în rezonanță lăsând să circule liber energia universală. Ca efect final al circulației libere a energiei universale se ușurează trezirea energiei kundalini, a energiei spirituale de transformare.
Această trezire accelerează la rândul ei eliberarea emoțională și mentală.

Dacă auzim anumite cuvinte pe care le percepem ca pe o insultă, reacția instinctivă este mânia.
Dacă vorbim despre ceva ce ni se pare atrăgător, răspunsul imediat va fi dorința.
Tulburările musculare indică o lipsă a mobilității mintale.
Tulburările de inimă indică un aspect mental care se află în contradicție cu capacitatea de a penetra structura cu hrană vitală și cu patrunderea vieții în fiecare celulă. Ele sunt un factor emoțional.

O atitudine rigidă față de circulația liberă a sentimentelor determină îngroșarea arterelor.
Tulburările de ficat indică o inhibiție a principiilor active în capacitatea de a continua menținerea vieții.
Tulburările vezicii urinare sunt indiciile unui conflict cu capacitatea de a se elibera de tiparele emoționale din trecut.

Tusea indică o iritație mentală care provoacă ridicarea unor fluide nedorite, inconștiente. Vrem să scoatem din piept sentimentele pe care le înfrânăm și de care nu suntem pe deplin conștienți. Este de asemenea o rezistență mentală față de exprimarea sentimentelor noastre.

Gâtul inflamat sugerează o iritare mentală, o frustrare sau un conflict interior legat de ceea ce facem sau suntem pe cale să facem cu viața noastră. Pote fi vorba și de o rezistență mentală la exprimarea verbală și de o renunțare la sentimente.

Infecțiile urinare dovedesc un conflict emoțional cu mișcarea de viață, mai exact, dificultăți în relațiile cu oamenii, poate furie sau frustrare. Este o reținere emoțională, o lipsă de comunicare. Numeroase cazuri de cistită apar la femei atunci când au dificultăți în relațiile cu ceilalți.
Atunci când țesutul superficial este de o uscăciune extremă, aceasta poate indica un aspect emoțional dezechilibrat, reținerea în interior a emoțiilor.

Pielea îngroșată reprezintă confilcte cu mama sau cu capacitatea de a ne concretiza deplin personalitatea, de a ne situa în lume.

Picioarele grese și umflate în care fluidul este reținut exprimă un exces emoțional care provoacă încordare sau un aspect emoțional care se lovește de rezistență mentală.

Dacă primi vești tulburătoare reacționăm îngrijorându-ne.
De fiecare dată emoția este determinată de un eveniment extern ce ajunge la nivel conștient prin canale senzoriale și eliberează un val de energie internă, care circulă prin organism dereglând energiile organelor interne, deranjând echilibrul yin și yang, declanșând răspunsurile de urgență ale ritmurilor extrogene, alertând mentalul.

Cele șapte emoții sunt:
1. Bucuria și râsul, lezează inima, risipește spiritul. Spiritul fiind afectat, pierde controlul asupra trupului și ale funcțiilor sale vitale.
2. Mânia, atunci când atinge niveluri extreme, poate leza energia yin a ficatului, energia care controlează sângele, bila și alte fluide asociate.
Accesele frecvente de mânie afectează ficatul, fapt ce provoacă p redispoziție spre irascibilitate, rezultând astfel un cerc vicios de energii emoționale distructive.

3. Anxietatea, blocează energia și lezează plămânii ce guvernează energia prin intermediul procesului respirator. Respirația este superficială, cu inspirații scurte în timpul perioadelor de anxietate intensă. Anxietatea afectează intestinul gros, splina, pancreasul și stomacul, cauzând indigestie și privarea întregului organism de energie de nutriție, diminuînd astfel energia de apărare, respectiv rezistența organismului.
4. Concentrarea excesivă afectează splina, pancreasul și stomacul, organ asociat lor. Fenomenul de concentrare se referă la preocupare mentală constantă, inclusiv orice îngrijorare cronică. Afectează digestia, cauzează dureri abdominale, scade rezistențaprin reducerea energiei de nutriție.
5. Mihnirea extremă, lezează inima și plămânii, uneori și pericardul cu organul său corespunzător Triplul arzător . Perioadele lungi de mâhnire extremă produc dispersie rapidă a rezervelor de energie vitală a corpului, diminuînd astfel sever rezistența.
6. Teama excesivă, afectează rinichii producând scăderea energiei, determinând la acest nivel pierderea controlului vezicii urinare ca organ cuplat.
Dacă energia yang a rinichilor este diminuată, se cade ușor pradă fricii cronice fapt ce predispune la insuficiență renală și la lezarea permanentă a rinichilor (copiii care urinează frecvent în pat)

7. Spaima, blochează întreg organismul, alarmează săpiritul și face ca energia să se împrăștie. Spaima afectează inima; dacă ea persistă și devine cronică are ca efect lezarea rinichilor.

HERMES MERCURIUS TRISMEGISTUS, în Filozofia hermetică, numește emoțiile răzbunători sau chinuitori, din a căror mulțime enumerează: Ignoranța, Invidia, Tristețea, Lăcomia, Desfrânarea, Nedreptatea, Zavistia (Dezbinarea), Rătăcirea, Invidia, Înșelătoria sau Viclenia, Mânia, Nechibzuința, Răutatea, toate elemente care prin închisoarea Trupului, silesc omul ce sălășluiește înăuntru să sufere îngrozitor.

Emoțiile reprezintă obstacole majore în calea spirituală, a cărei practică solicită un calm emoțional.
Emoțiile produc în organism dezordine energetică având efect dăunător asupra trupului, dar și inimii. Pătrunse în organe, emoțiile se autoperpetuează prin tulburarea energiilor zonei în care se manifestă în corpul fizic și se amplifică, tulburând mental chiar și atunci când nu acționează stimulii externi inițiali.
Reacțiile emoționale necontrolate afectează vitalitatea și imunitatea, lezează organele interne, prin dezorganizarea propriilor energii, distrage atenția și epuizează spiritul.

Cu cât se înaintează în vârstă, în susținerea vitalității, în susținerea vitalității, rolul preponderent îl deține echilibrul emoțional.
Manifestarea mentală a echilibrului emoțional și cerința de bază pentru dezvoltarea spirituală este stăpânirea de sine.
Echilibrul și stăpânirea de sine sunt dependente. Fără echilibru emoțional nu se poate obține stăpânirea de sine, iar fără stpânirea de sine, echilibrul emoțional este imposibil de obținut.
Cultivarea stăpânirii de sine necesită vigilență, constanță și autodisciplină.
Cultivarea echilibrului înseamnă transformarea emoțiilor, împiedicând exacrbarea acestora; înseamnă echilibrarea energiilor interne prin reglarea reacțiilor emoționale față de stimulii externi.
Ca formă de bază a neregiei umane, emoțiile reprezintă o sursă importantă dar ele trebuiesc antrenate astfel încât să susțină, nu să obtureze dezvoltarea spirituală.
Scopul spre care se tinde este fuzionarea compasiunii cu intelectul.
Fără energia esențială caldă a compasiunii, a iubirii necondiționale, intelectul este rece și calculat. Fără claritatea și perspicacitatea intelectului, compasiunea este doar o intenție ce nu poate fi pusă niciodată efectiv în practică.

Compasiunea este o formă altruistă , dezinteresată a pasiunii, o emoție autotolerantă transformată de intelect în simpatie și înțelegere față de suferințele celor din jur. Energia emoțională a compasiunii este puternică, în mișcare, dar în loc să împrăștie energia, să tulbure stăpânirea de sine prin crize de emoții nestăpânite, compasiunea concentrează resursele energetice și mobilizează intelectul în scopul ajutării celor din jur.


Jul 8 2011

UMOR ENGLEZESC 3

El: Doamna, baietelul care imi ingroapa haina in nisip e al dumneavoastra?
Ea: Nu, e baietelul prietenei mele. Al meu e in mare si si-a facut barca din palaria dumneavoastra.

O mama foarte agitata isi duce baietelul la clinica. Copilul era foarte galagios.
Psihiatrul isi da seama despre ce este vorba si scrie repede o retetapentru sedative, uitind sa spuna cine trebuia sa ia doctoria.
Urmatoarea vizita a fost fixata pentru saptamina urmatoare.
-Cum s-a comportat baietelul dumneavoastra saptamina aceasta, a intrebat-o doctorul.
Mama a ridicat din umeri.
-Cui ii pasa, spuse ea cu o voce taraganata.

-Sotia mea mi-a rupt undita.
-Poti foarte bine sa iti cumperi alta.
-Da, dar capul tot ma doare unde m-a pocnit.

Matusa: Ce-a facut Jimmy la examenul de istorie?
Mama: N-a facut prea bine, dar nu din vina lui. Pai i-au pus intrebari despre lucruri care s-au intimplat inainte ca bietul copil sa se fi nascut.


Jul 8 2011

UMOR ENGLEZESC 2

Gabi+ Stefan
1. Doctorul: Tusiti mai usor in dimineata aceasta.
Pacientul: Normal. Am exersat toata noaptea.

Teodor
2. Un cersetor bate la usa unei case dintr-un cartier select. Cind doamna cassei se arata in usa, cersetorul spuse:
-Buna dimineata, doamna, ma intreb daca m-ati putea milui cu o bucatica de tor de ciocolata.
-Majoritatea cersetorilor cer piine.
- Da, stiu doamna, dar vedeti, azi e ziua mea de nastere.

Stefan
3. Doi motani in disputa si-au spus
Ca unul dintr-insii e-n plus.
S-au scuipat, s-au zgiriat,
S-au muscat, s-au mincat
Reciproc, integral – si-acum nu-s.

Teo si Gabi
4. Gabi, asta s-a-ntimplat cind treceam noi peste-un cimp.
-Gabi, un taur vine peste noi!
- Teo, nu te panica. Fa-ti miinile scara si ajuta-ma sa urc in copacul asta.

5. Stefan si Teo
- Auzi huiduielile? L-a intrebat prietenul autorului la premiera piesei.
- Sunt si citeva aplauze, spuse autorul.
- Nu-ti face iluzii, aplauzele sunt pentru huiduieli.

6. Stefan si Gabi
Intr-o zi, l-am strigat pe fratele meu mai mic.
-Gabi, pune mina pe-o lopata si da-mi si mie una! Tata a intrat in mormanul de balegar pina la sireturi.
-Si de ce nu iese singur?
-Pai nu poate. A cazut cu capu-n jos.

7. Gabi, Teo, Stefan

Gabi: O scrisoare plina de incurajare de la Jim catre batrina sa mama.
Teo: Draga mama, iti trimit niste pastile pe care mi le-a dat un facator de minuni. Daca iei una, intineresti cu multi ani.
Gabi: Jim veni acasa dupa citeva saptamini si in fata casei, sedea pe o banca o tinara femeie frumoasa cu un carucior din care un bebelus bea lapte cu biberonul.
Teo: Une-i mama?
Stefan: Nu intreba prostii! Eu sunt mama ta si afla ca pastilele alea au facut minuni.
Teo: Inchipuieste-ti, o singura pastila te-a facut atit de frumoasa si te-a ajutat sa faci sui un copil!
Stefan: iar vorbesti prostii. Asta nu e copilul meu. E taica-tau. El a luat doua pastile.

8. Gabi:
Lord Jim, la un bal costumat
S-a dus deghizat in cirnat.
Dar mare stupoare
Cind chiar la intrare
Un doberman l-a-nfulecat.

9.
-Am vazut o stafie asta noapte.
-Si ce-a spus?
-Nu stiu, nu cunosc limbile moarte.

10.
La o petrecere intre stafii, gazda intimpina o prietena si ii spune:
-Nu te-am vazut de mult.
-Asa e, de la petrecerea de anul trecut. Ma mir ca m-ai recunoscut. Inseamna ca nu m-am schimbat.
- |De fapt, te-am recunoscut dupa cearsaf.

11. Fantoma unui bogatan a batut la poarta raiului.
- Sfinte Petru, vreau sa intru in Rai.
-Ce-ai facut pentru asta? Intreaba Sfintul Petru.
-Pai, acum citiva ani m-a oprit un cersetor pe strada si i-am dat cinci banuti.
-Corect. Altceva? A intrebat Sfintul Petru.
- Altceva nu-mi mai vine in gind, asa, pe loc.
-Ingere arhivar, da-i inapoi cei cinci banuti si spune-i sa se duca la dracu!

12. – Ar putea sa te doar un pic, spuse doactorul apropiindu-se cu seringa in mina.
Deodata pacientul scoate un urlet ingrozitor.
- Aaau!
- Ce e, omule, nici nu te-am atins inca.
- Cu seringa nu, dar m-ati calcat rau pe batatura!

13.
-Cum faci sa intre patru elefanti intr-o masinuta?
-Simplu: ele in fata si fantii in spate.
- Cum faci sa intre un rinocer intr-o masinuta?
-Simplu. Scoate unul dintre elefanti.

14.
Un baiat bogat si-a cumparat cel mai modern costum de scafandru.
Pe fundul oceanului vazu un om care dadea din miini si din picioare si care nu avea pe el decit chilotii de baie.
Baiatul bogat scoase un carnetel si scrise:
- Ce faci aici fara costum de adincime si masca?
Celalalt ii smulse carnetul din mina si scrise:
-Ma inec.

15.
Tatal: Eu nu spuneam niciodata minciuni cind eram mic.
Baiatul: Si cind ai inceput, taticule?

16.
Preotul: Nu stii ca e pacat sa pescuiesti in ziua Domnului?
Copilul: Dar nu pescuiesc, parinte. O invat pe rima asta sa inoate.

17.
Profesorul: Pestii cresc repede, Billy?
Billy: Da doamna, tata a prins un peste saptamina trecuta si creste cu cite o palma de cite ori povesteste despre el.

18.
Un soricel si un elefant sunt pe litoral. Elefantul e in mare. Pe plaja, soricelul nu-si poate gasi costumul de baie.
-Ia vino incoace, ii striga el elefantului.
-De ce?
- Vreau sa vad daca nu mi-ai luat tu cumva costumul de baie.


Jul 8 2011

UMOR ENGLEZESC 1

Bunicul si-a procurat o proteza auditiva:
-John, a tit de mica, incit nici nu simti ca o porti!
-Bun. Dar macar functioneaza bine?
-Opt si douazeci!

Suna invatatoarea la telefon. Zice:
-Baiatul dumneavoastra a fugit de la scoala.
_ Ei, ma rog, zice mama, citi baieti nu fug de la scoala?
-Cu directoarea?!

Un baietel pe plaja, se roaga scincind de tatal sau:
-Taticule, taticule, vleau un colac de salvale…
-Nu-ti dau niciun colac de salvare, il repede taticul sau.
-Bine, atunci las’ sa se inece mamica.

-Chelner, ai picioare de broasca?
- Nu, domnule, asa umblu eu.

Doi copii au chemat-o pe matusa lor sa-i arate papagalul pe care il primisera de curind.
-Vai, stie sa vorbeasca, se mira matusa.
- Stie sa si cinte, se laudara copiii.
-Matusica, daca il tragic de piciorul drept cinta muzica usoara!
-Daca il tragic de piciorul sting cinta opereta.
Si daca il tragi de amindoua? Intreba curioasa matusa.
-Ei, cade de pe stinghie…

La o maternitate se nasc patru copilasi deodata. O jumatate de ora mai tirziu, dicuta toti la incubator:
-Eu sunt fetita!
-Eu sunt fetita!
-Eu sunt fetita!
-Eu sunt baiat!
-Nu te credem!
Atunci, baiatul da paturica la o parte si striga:
-Pa-raaam! Am ciorapei albastri!

- Mama, ce se intimpla cu o masina cind se invecheste asa de tare, ca nu mai poate merge?
- Cineva i-o vinde tatalui tau spunindu-I ca e ca noua.

Primul baietel: Citi ani ai?
Al doilea baietel: Nu stiu sigur daca am patru sau cinci ani.
Primul baietel: Umbli cu fete?
Al doilea baietel: Nu.
Primul baietel: Atunci ai patru.

Ea astepta inca un copil si se dadea de ceasul mortii cum sa-i explice baietelului lor de sase ani cum devine chestiunea.
Norocul lor ca s-a oferit bunica sa se ocupe de treaba aceasta. Asa ca l-a luat pe Jimmy deoparte si i-a spus:
-Uite, Jimmy. In curind o barza mare o sa zboare deasupra casei noastre. O sa se opreasca pe acoperis si o ca lase sa cada prin horn o legaturica, un dar trimis din cer…
-Aoleo! A exclamat Jimmy. Sper san u se sperie mama prea tare cind o sa auda bufnitura. A ramas insarcinata, stii…

Tata cheama doctorul la telefon:
- Doctore! Fetita mea a inghitit un pix.
- Vin imediat, zice doctorul. Si ce-ai facut pina acum?
- M-am descurcat, zice tatal, mai aveam un pix.

Intrebare:
- Ce te astepti sa gasesti intr-un cimitir de elefanti?
- Elefantome.

O pisica voia sa-si ia
viata amara si grea.
Opt masini vrind-nevrind,
au calcat-o pe rind
si a murit dup-a noua, abia.

Doctorul voia sa afle antecedentele familiale ale pacientului.
-Bunicul dumneavoastra a murit de moarte naturala?
- A, nu, a fost tratat de un medic!

Un baietel fara stirea parintilor, a fost dus la un prieten mai mare, la o sedinta de spiritism. Intrebat daca ar vrea sa vorbeasca cu cineva, raspunse:
-Vreau cu bunicul.
Mediul cazu in transa si dupa citeva minute se auzi o voce:
-Buna, Johnny, sunt eu bunicul si iti vorbesc din cer.
-Buna, bunicule, zise baietelul. dar ce cauti in cer, ca doar n-ai murit inca!

- Am avut un cosmar. Am visat ca cineva m-a impuscat si cind m-am trezit si m-am uitat in oglinda, am vazut ca am o gaura mare in cap.
- Si unde ti-e gaura din cap?
- A disparut cind am inchis gura.

Ca sa nu intre in criza de timp cu pregatirile pentru masa de Craciun, Mrs. Smith s-a gindit sa faca ce era mai important in ajun. A jumulit curcanul, l-a pus in tava si l-a bagat la cuptor. Duapa care s-a dus sa se culce.
La ora patru dimineata au trezit-o niste strigate care veneau din bucatarie. S-a dus repeda sa vada cine anume a intrat in bucataria ei si striga.
Strigatele veneau de la curcan care zbiera cit il tinea gura:
- Sau imi pui penele la loc, sau aprinzi nenorocitul asta de cuptor. Am inghetat tun!

-Jimmy, – ii spuse proprietareasa unei vile baietelului ei dolofan – , te-as ruga san u iei masa cu turistii, in sufragerie.
-De ce mama, eu nu sunt de nasul lor?
-Nu e vorba de asta, dar tu ai o asemenea pofta de mincare, incit o sa le dai un exemplu rau.

Doi copii isi balaceau picioarele in apa marii.
-Aoleo, ce picioare murdare ai, spuse Jimmy.
-Dar, dar anul trecut n-am venit la mare, zice Tom.

Matusa: Cind eram mica, mi s-a spus ca daca ma strimb, asa ramin.
Nepotul: Nu poti spune ca nut e-a prevenit nimeni.

-Cum te cheama? intreba invatatoarea.
- Ma cheama Betty Brawn.
-Si cum il cheama pe tatal tau?
- Pe tatal meu il cheama William Brawn.
- Si citi ani ai tu?
- Eu am sapte ani.
-Si citi ani crezi ca am eu?
-Nu stiu, doamna, nu am invatat sa numar decit pina la 55…

Invatatorul: Tommy, poti sa-mi spui ce este un ipocrit?
Tommy: Cred ca este un baiat care vine la scoala cu zimbetul pe buze.

Mama: Azi dimineata erau doua prajituri pe masa, Jimmy, si acum vad numai una. Cum poti sa imi explici asta?
Jimmy: Mami, era atit de intuneric in bucatarie, ca pe a doua nu am observat-o.

Invatatorul: Johny, de ce nut e speli pe fata in fiecare zi? Eu pot sa-ti spun ce ai mincat azi dimineata!
Johny: Ce-am mincat, dom professor?
Invatatorul: Oua.
Johny: N-ati ghicit. Oua am mincat ieri.

Mama: Cine este cel mai lenes din clasa ta? Cine nu isi scrie niciodat alectiile sin u invata nimic?
Tom: Profesorul.

Matusa: Ce-a facut Jimmy la testul de la istorie?
Mama: N-a facut prea bine, darn u din vina lui. Pai I s-au pus intrebari despre lucruri care s-au intimplat inainte ca bietul copil sa se fi nascut.

Mama: Scoala-te, lenesule! Uite, soarele e sus pe cer sit u esti inca in pat.
Baiatul: da, dar soarele se culca la ora sase, eu ma culc la noua.–


Jul 8 2011

LUPTATORII si povestile lor

Prin generozitatea parintilor lor, am trei baieti la grupa asta. O intuitie scurta m-a facut sa-i separ deocamdata de fete. Sa stiti ca pina la un punct, existenmta scolilor de fete si de baieti nu este chiar o prostie.
Ratiunea baietilor este de a lupta si de a cistiga, in vreme ce fetele nu simt nicio placere reala in asta.
Ele cultiva frumusetea in toate aspectele posibile. Fetele, prin umor, invata cum sa vorbeasca, in vreme ce baietii prin umorul pe care il facem, fie el si inglezesc, simt nevoia sa cistige.
Nimic nu are sens pentru ei daca nu exista o lupta pentru a fi cistigat.
Sunt adorabili si imi pare rau ca ii inteleg atit de tirziu! Ha-ha-ha!
Cind femeile se bat pentru drepturile lor adoptind atitudinea barbatilor, sa stiti ca au inchis intr-o cusca de aur ceea ce sunt ele cu adevarat si sufera profund in legatura cu asta. Tocmai suferinta le face sa dea in barbati, nici pe departe vreo dorinta de lupta. Femeile nu lupta. Ele cistiga in, prin, cu pace. La barbati asta se cheama diplomatie(pentru ca are intotdeauna un scop determinat); la femei, e starea lor naturala, e modul lor de a fi. Taria fiecaruia sta doar in autocunoastere si in impacarea cu sine.

Faptul ca i-am separat pe luptatori de fete, ne permite sa vorbim si despre punctele lor vulnerabile. Le da ragazul de a asculta intre mai multe concursuri despre ceea ce au de reparat, de perfetionat, de scos la lumina.

Dintr-un exercitiu de dezvoltare a vorbirii si imaginatiei selectam astazi povestile lui Teodor, Stefan si Gabriel.
Fiecare a primit cite trei cuvinte si a fost nevoit sa creeze o poveste pentru ceilalti. Dupa ce au creat povestea, i-au dat un titlu.
Cuvintele pentru Teodor:
Tricou, gaina, a se gidila
Povestea lui Teodor:
Gaina gidilicioasa
A fost cindva o gaina imbracata intr-un tricou. Intr-o zi, stapinul ei a venit la ea sa o caute de oua. Cum o cauta, a inceput sa o gidile intii pe la pene, apoi pe la fund si ea nu mai facea niciun ou din cauza ca ridea.
Cuvintele pentru Stefan:
Furnica, sort de bucatarie, a minca.

Povestea lui Stefan
Piratul fricos
Era odata un pirat care purta un sort in vreme ce conducea corabia. Intr-o mina tinea lingura si in cealalta paharul. De fiecare data cind invirtea roata aia de la corabie, paharul i se varsa pe punte. Deodata a vazut o furnica si a incep[ut sa strige:”Piraaati! Abandonati corabiaaa!” Si au sarit toti in apa.

Cuvintele lui Gabriel:
Dinti, a fulgera, urechi
Povestea lui Gabriel
Soldatii zapaciti
Au fost odata sase soldati. Intr-o zi s-a auzit un tipat. Toti l-au auzit, afara de unul. Capitanul a intrebat:”Tu chiar esti surd?” “Nu”, raspunse soldatul. “N-ai urechi?” Pe urma a venit noaptea si soldatii s-au culcat. S-a auzit un fulger. Soldatul surd s-a trezit si s-a dus la bucatarie sa bea apa. CInd sa duca paharul la gura s-a trezit capitanul din somn si a inceput sa tipe de spaima. Avea gura plina de carii. Soldatul I-a spus:”Spala-te si tu pe dinti!”