Jun 29 2010

cafea tare

ATENTIE, FRIGE! E un gind pe care il pot auzi doar cei ce il poartă deja in ei: VREI SA FII IMPORTANT? SE FACE DIN TREI PASI. PRIMUL PAS: UITA DE TINE. AL DOILEA PAS: IESI IN INTIMPINAREA CELUILALT. AL TREILEA PAS: FII CELALALT.

Sa fiu important e un sport extrem care nu tine de muschi, ci de adinci miscari interioare. Cu riscuri, caderi, umilinte. Stiu sigur ca victoria e intotdeauna in afara mea, in inima linistita a omului inaintea caruia am alergat. Ea nu se masoara in averi, in faima ori trofee… Dimpotriva, in privinta acestor recompense lasa deseori un gust amar…Sunt dispus sa beau o cafea atit de tare la prima ora? CINEVA…A BAUT INTR-O ZI PAHARUL ACESTA…PINA LA CAPAT… în mine a rămas Pasiunea Lui de a bea băuturi tari.


Jun 29 2010

REMEMBER -PRIMA CAFEA

Te invit la cafea! E marti, ziua mea preferata. E ziua in care degaj intotdeauna atita energie cita mi se cere, indiferent de cit mi se cere si mai ramin si cu rezerve:)

Misterioase timpurile in care nu se spunea lucrurilor pe nume! Asculti cintecul si te gindesti la ce vrei. Ochii poznasi ai Margaretei Pislaru spun tot ce inca nu ai apucat tu sa spui.

Tema de astazi: REMEMBER -PRIMA CAFEA

Prima mea cafea a fost zaț. Pentru că o auzeam pe maica-mea ghicindu-le prietenelor ei, intr-o zi m-am hotarât sa îi arăt că știu cum se face: i-am luat degetul mare și am rugat-o să îl apese in fundul ceștii, după care am privit adânc și i-am explicat: Uite, mama, un pui puiuț! Deși căpătasem știința de a citi în cafea, încă nu mă lăsasem subjugată de gustul ei, supremația în domeniul gustului avându-l AMANDINELE. Trimisă la magazin să cumpăr 100 de grame de cafea, m-am intins pe vârfuri să dau banii vânzătoarei și privirea mi-a fost cucerită de bomboanele de cacao adunate magnific in borcanele socialiste. Atunci a fost prima decizie conștienta: Din banii aceștia dați-mi jumătate amandine, jumătate cafea! Imi aduc aminte ca in urma acestei hotărâri m-am întors acasa cu 50 de grame de cafea, ceea ce pe mama a făcut-o să râdă în hohote și să bea…un ceai cu prietena ei!…


Jun 26 2010

Exercitiu “rau” pentru o deprindere buna :)


Vezi mai multe imagini din Evenimente
O duminica insorita in livada manastirii Congregatio Jesu, din Luizi Calugara, executind alaturi de fete un exercitiu pe care vi-l descriu imediat, dar pe care aveti curajul de a-l face? Continue reading


Jun 25 2010

De ce este mai simplu sa spui NU?

object width=”448″ height=”386″>
Vezi mai multe imagini din Evenimente

Despre un atelier cu tema:  Am nevoie de educatie? , desfasurat  vreme de 3 zile la Luizi Calugara si gazduit de surorile de la Congregatio Jesu. Au participat 24 de tinere, intre care si beneficiarele proiectului de Educatie prin teatru.

Prezint programul orientativ, dupa care descriu dinamica primului si a ultimului exercitiu, de unde reiese negru pe alb motivul pentru care tinerii sunt tentati si chiar indreptatititi sa spuna NU oricarei initiative personale sau venita din partea altcuiva.

Continue reading


Jun 25 2010

Raport proiect Educatia prin teatru


Vezi mai multe imagini din Evenimente
Proiectul acoperă perioada 14 noiembrie 2009 – 30 iunie  2010 şi îşi propune să educe prin teatru un grup de 10 beneficiare.

În perioada noiembrie, 2009- iunie, 2010 s-au propus şi realizat trei module de exerciţii şi întâlniri prin care s-au atins următoarele obiective:

  • Familiarizarea cu limbajul teatral
  • Dezvoltarea capacităţii de comunicare şi de expresie
  • Dezvoltarea încrederii în sine şi a colaborării în echipă
  • Crearea unei dechideri culturale şi religioase in egala masura.
  • Deschiderea emotionala si educarea bunului gust al beneficiarilor

  Continue reading