Dec 22 2009

DOVADA PRIMULUI MEU CITITOR

 Tocmai credeam ca nu voi mai scrie nici un rind anul acesta – caci exigentele Craciunului ma poarta mai sus ca taifunul – cind am primit prin posta impresiile de lectura ale primului meu cititor! :) Chiui de bucurie pentru primul citititor de buna voie si nesilit de nimeni!  Domnul sa-l binecuvinteze si sa inmulteasca prin el, neamul cititorilor mei! :) :)   MORALA: Cui aduna bani, Mosul ii da o masina, un teren, o vila etc; cui scrie o carte, Mosul ii trimite un cititor!…Iaca procopseala celor cinci ani de munca. Si nimic altceva. Dar nu exista mai mult. Ba da, un best seller! :) GOD, THINK OF ME! :) Continue reading


Dec 15 2009

Ceșcuța

O familie a plecat într-o excursie în Orient să cumpere ceva dintr-un frumos magazin de antichităţi, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversari de la căsătorie.
Amândurora le plăceau antichităţile şi produsele din argilă, ceramice, în special ceştile de ceai.Au observat o ceaşcă excepţională şi au întrebat:
 - ”Putem să vedem ceşcuţa aceea? Nu am văzut niciodată ceva atât de frumos.”
În timp ce doamna le oferea ceea ce ceruseră, ceşcuţa de ceai a început să vorbească:
- “Voi nu puteţi să înţelegeţi. Nu am fost de la început o ceşcuţă de ceai. Continue reading


Dec 15 2009

(I)Trezirea la apel TVR 1


Poveste din cartierul Alexandru – teatru de strada


Dec 14 2009

(II)Trezirea la apel – TVR 1


Poveste din cartierul Alexandru – repetitie cu public pe strada Lapusneanu


Dec 14 2009

Premieră absolută la Sala Studio


“Cu soarele pe piept” este titlul celei mai recente premiere de pe afişul Naţionalului ieşean, care urmează a fi prezentată astă‑seară, de la ora 18, la Sala Studio “Teofil Vîlcu”. Textul este semnat de Nora Vasilescu (SUA), iar montarea beneficiază de viziunea regizorală a lui Ion Mircioagă. “Într‑o lume guvernată de bîlci, acest text vorbeşte despre valoarea cuvîntului. Doi oameni se îndrăgostesc, scriindu‑şi pe net!”, ne‑a dezvăluit regizorul. Personajele sînt întruchipate de actorii Emil Coşeru, Tatiana Ionesi, Dumitru Năstruşnicu şi studentul Cristi Gheorghe. Scenografia îi aparţine Anei Popov. (G.Popa)

 Provocatoare viziunea scenică a lui Ion Mircioagă, căci simpla lectură a textului te poartă, dimpotrivă, către zădărnicia cuvântului, către perisabilitatea lui în spațiul virtual, unde  oamenii se substituie cuvintelor. Continue reading


Dec 11 2009

patru

Numarul asta (al gindului) mi-a amintit de primul patru din viata mea de scoler, luat  in clasa I, la  Scriere, pentru ca ratasem despartirea in silabe. Si chiar si dupa ce ma corectase cu rosu invatatoarea si ma batuse ca-n filme si mama, tot nu stiam cum se face, fiindca nici una, nici alta n-au zimbit in momentul luarii de masuri :)

     Dar nu despre zimbetul lor vreau sa scriu acum, ci despre al meu, privindu-l…pe Basescu  trecind la un anumit ceas, prin multime.  Continue reading


Dec 8 2009

Final de spectacol

“Sfaturile unui diavol batrin catre unul mai tinar”, C. S. Lewis, in vara lui 2006


Dec 7 2009

Proiect de educatie prin teatru – (2)

 

Tema celei de a doua intilniri a fost Dansul inimii, dansul gindului, dansul corpului.

 De data aceasta am lucrat in formula completa, caci s-au adunat toate fetele. Orice exercitiu reluat de data trecuta le responsabiliza pe cele care  il cunosteau, astfel incit noile venite sa se adapteze prin eforturile colegelor lor.

Nu au fost multe exercitii reluate, doar prezentarea numelui cu ajutorul unui singur gest si dansarea gesturilor pe ritm muzical, iar a doua zi, reluarea jocului de miscare pe muzica, “Animatoarea”. S-au reluat in schimb principii de actiune, pentru a construi exercitii mai grele.

  1. Drum interior. Lungite cu fata in sus si pe fond muzical, fetele au urmat un traseu imaginar propus de  mine, care le scotea din casa parinteasca, le purta intr-o calatorie intr-o zi insorita printr-o cimpie traversata de un riu. In fata riului se afla un munte. Pe munte, o casuta, unde ii astepta un prieten. Prietenul le invita intr-o camera a lor si fiecare urma sa descopere intr-un perete al camerei o usa secreta pe care au deschis-o ajungind astfel la o comoara. Fetele vor lasa comoara pentru a se intoarce si a-i povesti prietenului despre asta, iar prietenul le va invita sus, pe munte ori de cite ori, ele vor vrea sa se intoarca. Urmeaza drumul de intoarcere acasa. Continue reading

Dec 7 2009

trei

 Pentru tine ce inseamna sa fii  COOL?  M-a intrebat curioasa o prietena, dupa ce glumisem  pe subiectul asta cu 10 fete  pe care le aveam la un curs de teatru. Sa stau in picioare cind toti, inclusiv eu insami, se asteapta sa fiu la pamint. :)


Dec 7 2009

Noutati despre “Votati…Caragiale!”

     L-am jucat de patru ori in Sage Cafe, unde ne-am invitat mai toti prietenii, unde am serbat mica  noastra premiera cu tort primit de la fratii iezuiti, unde  unde am incercat “bauturi noi”  – ceaiuri care au depasit in sfirsit mediocritatea celor facute in viteza si la pliculet si pe care am ajuns sa le bem pina si  pe la casele noastre,din lipsa de timp sau fiindca nu am cules flori in timpul verii. :)    Cine merge in Sage (cu sau fara teatru), musai sa bea o infuzie de iarna daca ajunge pe seara si musai un ceai afrikann daca e in timpul zilei. Ii promit eu ca o sa-l remonteze oricit de darimat ar fi.

Pe urma l-am jucat la Centrul Cultural “Xaverianum”, ocazie care ne-a procopsit cu invitatia de a-l juca saptamina viitoare la Cluj. Ati votat? Si ce zice nenea Iancu?