Apr 29 2010

Educatie prin teatru- Reportaj Radio Iași


Asculta mai multe audio Evenimente


Apr 22 2010

Evenimentul, 3 aprilie, 2010

Şcoala copilăriei
Spectacol de teatru cu emoţii

Într-un spectacol cu scenă ca la teatru, costume, decor, muzică, magie, ba chiar şi inserţii video, Bucuria, Frica şi Furia stau la o masă şi aşteaptă Prietenia…

 • Uf, cât de schimbătoare suntem noi, emoţiile!

Şi biata Bucurie le-a ţinut Fricii şi Furiei o oră de teorie!

Aşa îşi încep istorisirea copiii de la Grădiniţa „Surorile Providenţei” din Iaşi, arătându-le celor mari prin câte greutăţi au trecut, în încercarea de a îmblânzi… emoţiile. Mai întâi, au făcut cunoştinţă cu ele, apoi au încercat să le recunoască în orice împrejurare, au înţeles că emoţiile celorlalţi sunt diferite de propriile emoţii şi au atribuit nume propriilor emoţii. Jocul, desenul, pictura, discuţiile şi poveştile despre emoţii au durat şase săptămâni, timp în care vajnicii preşcolari de la grupa pregătitoare au dat piept cu Monstrul Fricii (desenându-l şi luându-l puţin în râs), cu Dragonul Furiei (făcându-şi poze cu faţa lui), dar şi amuzându-se cu Magicianul Încurcă-lume şi Vraja Bucuriei şi cochetând cu ideea de a o întâlni pe Zâna Prieteniei, Dorello. Aceasta s-a arătat în carne şi oase, asemenea eroilor de poveste, la spectacolul… cu emoţii.

Continue reading


Apr 22 2010

Activități Funny

 • O poveste muzicală de Crăciun (La cumpărături), la Tele M, TIRIGONG: copiii clasei a IV-a, iarna 2010.
 • Bancuri cu Marionete, la Tele M, TIRIGONG: copiii clasei I, 17 aprilie, 2010
 • Ora de teatru la Funny English, la Radio Iași, pentru emisiunea pentru copii de sâmbătă, ora 11.00: copiii clasei a IV-a (înregistrăm 29 mai)

Apr 18 2010

Povestea spicului de grâu (Poveste populară)

Această întâmplare s-a petrecut demult, tare demult, pe când oamenii cu greu reuşeau să-şi ducă viaţa de pe o zi pe alta. Ei nu ştiau să cultive pământul sau să crească animale pe lângă casă. Se mulţumeau doar cu ce le dădeau pădurile, câmpiile, râurile. Trăiau în grupuri şi tot în grupuri se duceau la vânat, pentru că armele lor erau primitive iar nu de puţine ori unii dintre ei se întorceau răniţi de fiarele pădurii. Vânau doar atât cât le trebuia pentru a-şi potoli foamea. Duceau o viaţă aspră şi luptau pentru fiecare bucăţică de mâncare pe care o aduceau la colibele lor sărăcăcioase.

Într-una din zile întreg satul plecase la vânătoare. Rămăsese acasă doar o copilă bălaie, de vreo zece anişori, care avea sarcina să pună câte un lemn pe foc, pentru ca acesta să nu se stingă. Continue reading


Apr 7 2010

Adulti, nu va lasati intimidati!!


Mar 28 2010

Obiective și planificare calendaristică

Cursul își propune să utilizeze teatrul ca o metodă de educație.

 1. Familiarizarea copiilor cu termenii teatrului, ai radioului, a studioului de înregistrare si a televiziunii. Acest obiectiv se  va realiza prin vizitarea obiectivelor de profil din Iași.
 2. De asemenea, în mod periodic, selectarea copiilor pentru a participa la diverse emisiuni televizate sau înregistrări audio pentru copii.

Cursul se bazează pe jocuri teatrale:

 1. Eliberarea copilului de inhibiții.
 2. Dezvoltarea expresiei verbale și corporale.
 3. Încrederea în propriile capacități de expresie.
 4. Dezvoltarea spiritului de echipă- lucrul în echipă.

Utilizează în egală măsură muzica.

 1. Se dezvoltă sensibilitatea,
 2. Comunicarea cu cei din jur
 3. Oferă plăcere, bucurie
 4. Facilitează contacte sociale
 5. Previne, reduce tulburări de comportament
 6. Liniștește angoasa

  Continue reading


Feb 1 2010

Lansarea mea de carte la Sage cafe

Autoarea lansează o interogație provocatoare: Putem vorbi despre Ionesco ca despre un poet care și-a ratat vocația sau despre unul care și-a realizat opera poetică în teatru?

             Senzația tonică este că Vasilica Oncioaia stăpânește materia cercetării dar și o iubește. Într-un periplu printre texte și spectacole, teoreticieni, practicieni autoarea glosează inteligent, mișcă idei, stabilește asociații și filiații, avansează ipoteze într-un limbaj personalizat. Codul ei de lectură convinge. Cartea Spectacolul poeziei în teatrul lui Eugène Ionesco  îmbogățește  receptarea critică a operei și a creatorului Eugène Ionesco oferind punți pentru viitoare exegeze teoretice și scenice.

            Ludmila Patlanjoglu


Feb 1 2010

CV-ul meu

Nume:        BALAITA                                                                         

Prenume: Vasilica

Data naşterii: 24 ianuarie,1974

Locul naşterii: Săvineşti, judeţul Neamţ

Continue reading


Jan 8 2010

Ion Mircioaga despre “Spectacolul poeziei in teatrul lui Eugene Ionesco”

http://mircioaga.wordpress.com/publicistica/


Dec 15 2009

(I)Trezirea la apel TVR 1


Poveste din cartierul Alexandru – teatru de strada